2016 m. balandžio 16 d., šeštadienis

Breakfast In City. Sugamour Vilnius

Bene daugiausia populiarumo pastarosiomis savaitėmis sulaukusi desertinė "Sugamour" mano mintyse sukosi jau nuo pat atsidarymo dienos, kuomet pamačiau jų išpuoselėtą ir kruopščiai apgalvotą pusryčių meniu. Tiesa, ne tik jis dvelkia rafinuotumu - aplinka, kurioje nori nenori turi pasitempti - juk būtent čia susitinka meilė, saldumas bei tikra prancūziška elegancija.

********

One of the most popular dessert's place called "Sugamour" has been on my mind from an opening day when I saw their elegant and well-prepared breakfast menu. By the way, not only breakfast selection reminds you what the real elegance is. It is also the ambiance where you have to brace up because here meets love, sweetness and a real French gloss.


"Sugamour" pasirodė puikiai tinkanti mergaitiškiems gimtadienio pusryčiams - platus pusryčių patiekalų pasirinkimas, neskubantis šeštadienio rytas už lango pačiame miesto centre ir puiki proga pasipuošti aukštakulniais! 

Apie šioje desertinėje ruošiamus "Benedikto kiaušinius" buvau girdėjusi, ko gero, daugiausia kontrastingų komentarų. Vieniems jie - geriausi mieste, kitiems - per riebūs, tretiems - tinkamai neišvirę... Vis dėl to, norėjau savo akimis ir skonio receptoriais patikrinti, koks gi bus mano vienas mėgiamiausių pusryčių patiekalų. Taigi, užsisakau "Benedikto kiaušinių" su lašiša (5€) ir puodelį cappuccino (tikslios kainos nebeatsimenu, bet ji labai nesiskyrė nuo daugumos vietų Vilniuje). Kiek vėliau neatsispiriu progai paragauti  "Sugamour" ką tik iškepto prancūziško raguolio (croissant). Bet pirmiausia apie "Benediktus" - žaliųjų citrinų ir rudo sviesto olandiškas padažas pasižymėjo turtingu skoniu, tiesa, tekstūra man pasirodė kiek nelygi, bet skonis paslepė bet kokius trūkumus. Angliška bandelė taip pat buvo puiki. Nepagailėta ir lengvai sūdytos lašišos, kuri su krapų aliejumi ir špinatų lapeliais buvo tikra atgaiva širdžiai. Pats kiaušinis tinkamai išvirtas - prapjovus peiliu trynys tekėjo tarsi lydytas sviestas.

********

"Sugamour" seemed to be like a perfect place for a girly birthday breakfast - wide selection of breakfast dishes, slow Saturday morning that you can see through the window and a great opportunity to wear heels!

But let's pass on the food. I heard so many different opinions about their "Egg Benedict" before. One group of people were saying that "Egg Benedict" here are the best in town, others were talking that it is too fatty and even not prepared properly. So I was really curious to see how they gonna look in my plate. So I ordered a portion of "Egg Benedict" (5€) and a cup of cappuccino (can't remember the exact price of it but it was not very different from the other places in Vilnius). A bit later, a freshly baked French croissant tempted me... But first about the "Egg Benedict" - their hollandaise sauce with brown butter and lime was really rich in flavor, the texture was not that great, but you can't complain much when the taste is heavenly. English muffin was also very delicious. Generous amount of smoked salmon with a dill oil and spinach leaves was a real pleasure for my taste. The egg was well prepared and the yolk was flowing out like a butter. 


Tačiau ne tik "Benedikto kiaušiniai" nustebino gerąja prasme. Galiu drąsiai teigti, jog prancūziškas raguolis (1 €) čia tikrai be galo skanus. Pašildytas jis primena pyragaitį, sviestinės tešlos skonis nukelia tiesiai į Paryžių, o paskutinis traškus kąsnis suteikia tikrą palaimą. Beje, sviestiniai raguoliai čia visai nedideli, sakyčiau - mažyčiai, tad puikiai tiks sočių pusryčių užbaigimui.

Kalbant apie kavą ir aptarnavimą, (turbūt pagalvojote - kaip tai susiję?) norėtųsi kiek pagreitinti tą sulėtintą filmą, kuriame atsidūrėme. Kava neturėtų būti palikta ant baro keletui minučių, kol pagaliau bus nunešta klientui. Taip nukenčia jos temperatūra, pieno kremas ir kliento nuotaika. Na, bet turiu pabrėžti, jog pati kava tikrai labai skani, tad deramai "sustygavus" personalo darbą, rezultatas būtų išties nepriekaištingas.

********

But not only the "Egg Benedict" was great. I can honestly say that French croissant (1€) was very good. Warm it is like a pastry, buttery texture reminded my breakfast in Paris and the last crispy bite of it was a real pleasure. By the way, here French croissants are not very big, I would say - tiny ones, so it can be a perfect closure of your breakfast.

Talking about the coffee and service (you may wonder now how it can be connected), I would like to fasten up that slow movie we were into. A cup of coffee shouldn't be left on the bar for a few minutes. This is how suffers the temperature of coffee, the cream of milk and a mood of the client. But I have to mention that the taste of coffee here is really good, so after fixing the service problems this place could be almost perfect. 


"Benedikto kiaušiniai" (5€)/ "Egg Benedict" (5€) 


Angliški pusryčiai (6€)/ English breakfast (6€) 


Prancūziškas omletas (trys skirtingi variantai 4€ - 4,5€)/French omelette (three different choices 4€ - 4,5€)  


Vieta, kuri sužavės ne tik išdailintais patiserijos gardumynais, bet ir plačiu pusryčių patiekalų pasirinkimu. Be mano paminėtų patiekalų "Sugamour" dar siūlo bolivinių balandų ir avižinę košę, "French toast" su maskarponės kremu, prancūziškus Siuzetės blynelius ir prancūziškus pusryčius. Aš jau pasiruošusi išbandyti ką nors naujo kitą kartą!

********

Place where you'll be surprised not only by beautiful looking desserts but also by wide selection of breakfast dishes. Without the ones that I mentioned already "Sugamour" offers various porridges, "French toast" with mascarpone cream, French "Crêpes Suzette" and classical French breakfast. I'm ready to try out something new the next time!

SUGAMOUR
Vokiečių g. 11, Vilnius