2017 m. sausio 11 d., trečiadienis

January-February News. Vapiano Vilnius

Vos sugrįžusi iš Briuselio, išskubėjau ragauti restorano "Vapiano" siūlomų naujųjų sausio-vasario mėnesio patiekalų. Už kvietimą pratęsti šią gražią maisto degustavimo tradiciją dėkoju "Vapiano" marketingo vadovei Eglei. Penktadienio vakaras - tarsi sugrįžimas prie kalėdinio stalo - maistas, kurį ragavome už lango spaudžiant nemenkam šaltukui, tapo pačia šilčiausia ir jaukiausia vakariene.

*********

After coming back from Brussels I was invited to come to "Vapiano" restaurant and try their new January-February menu. I would like to thank to "Vapiano" marketing's manager Eglė for this lovely new menu tasting tradition.
That Friday evening reminded me a Christmas dinner: even though the weather outside was insanely cold, our evening was warm and cozy like a beautiful little celebration.


Kaip visuomet, aperityvui siūlomi itališki vynai: baltasis "Pinot Grigio" ir raudonasis "Merlot" (žiemą visuomet labiau linkstu prie raudonojo vyno, todėl ne nuostabu, jog ir šį kartą pasirinkau "Merlot").
Vakarienę pradedame nuo lengvai aštrios ir sušildančios raudonųjų lęšių sriubos. Eglė išduoda paslaptį, jog lietuviai, bene labiausiai sriubą mėgstanti tauta ir šį patiekalą pietų metu renkasi beveik kiekvienas klientas. Nesistebiu - "Vapiano" sriubos, kaip ir ši - sušildančios ir sočios.

Paragavusi sriubos, nekantrauju atgaivinti širdį kiek gaivesniu skoniu - salotomis, kurių čia dvi rūšys. Abi skirtingos, tačiau abi vienodai turtingos ir skanios. Žalios salotos su raudonosiomis bolivinėmis balandomis, fetos sūriu (veganiška opcija - su ant grotelių kepta sojų varške) ropiniais kopūstais, saldžiarūgščiais žirneliais bei klevų sirupo ir garstyčių padažu nustebino savo išraiškingu ir subalansuotu skoniu. Tai viskas, ko reikia pavasaraio gaivumos pasiilgusiam organizmui. Be viso to, šios salotos man pasirodė labai sočios.

Dar įvairesnė salotų su įvairiaspalvėmis daržovėmis paletė. Čia susitiko orkaitėje keptos saldžiosios bulvės (batatai), ožkų sūris (veganiškas pasirinkimas - su ant grotelių kepta sojų varške) sultenių lapai, mažieji špinatai, svogūnų laiškai, pankoliai, ant grotelių kepti burokėliai, skrudintos saulėgrąžų sėklos ir šaltalankių padažas. Puikus, dar sotesnių salotų variantas.

*********

Italian wines (Pinot Grigio and Merlot) was a nice start to begin the evening. Just like a bit spicy soup of red lentils. Did you know that Lithuanians eat soup almost every day? Interesting fact. But I'm not surprised if all soups are like at "Vapiano" - filling and warming.

After trying this soup, I wanted to refresh myself with salad and here we had two different options of them: quinoa salad with feta cheese and sweet potato-beetroots-feta salad (both dishes have vegan options as well). They were very filling and very tasty! I was impressed how rich in flavor they are. 


Pasta - tai, kas šaltuoju metų laiku tampa tikru "comfort food", padedančiu išlaikyti šilumos jausmą. Sveikieji veganiški makaronai su keptais svogūnais, vyšniniais pomidorais, paprikomis ir trintų avokadų padažu buvo itin kremiški (tam puikiai pasitarnavo avokadas), tačiau juose pasigedau bent vieno išraiškingesnio skonio.
"Kalabrijos" makaronai su aštriu itališku saliamiu buvo jau kur kas arčiau išsvajotojo "comfort food" - ne tik sotus, bet ir tikrai sušildantis maistas. Baltosios sviestinės pupelės, saulėje džiovinti pomidorai ir lengvas sviestinis užpilas su rozmarinais bei žiupsnelis parmezno sūrio - šiam patiekalui netrūko nieko.
Makaronai su veršiena buvo tokie pat sotūs. Mėsa - minkšta ir sultinga, sulėje džiovinti pomidorai ir gorgoncolos padažas patiekalą pagyvino ir suteikė įdomesnį skonį. Vis dėlto, šio patiekalo "vinimi" tituluoju šviežias figas.

*********

Then it was a time to try some "comfort food". Yes, I'm talking about pasta dishes. First one was made of healthy vegan pasta, fried onions, cherry tomatoes, bell peppers, rucola and avocado cream sauce. It was nice, but some of the flavors were missing I would say.
But "Pasta Calabrese" had way more "colors". Spicy Italian salami, sun dried tomatoes, white butter beans, light butter sauce, rosemary and Parmesan on top was a very good combination.
"Pasta Vitello" was impressive because of the tender roasted veal's meat. Creamy Gorgonzola cheese sauce was incredible and went really well with onions and sun-dried tomatoes. But one ingredient was totally on point. I'm talking about fresh figs!


Nors pargavę tiek skirtingų patiekalų jau buvome pasisotinę, perlenkta pica su karštai rūkytomis lašišomis ir mocarela kėlė smalsumą. Sulaukusi nemažai kritikos iš kitų maisto blogerių, ši, itališkos virtuvės "pažibos" versija man patiko! Galbūt norėtųsi kiek tvirtesnio ir standesnio įdaro, tačiau bendrai skonis patiks ieškantiems išskirtinumo arba lašišos įvairiausiuose pavidaluose gerbėjams.

*********

Even though we were already full after all these delicious foods, we were very curious to try "Pizza calzone di salmone". It was a classic calzone pizza with hot smoked salmon, mozzarella, cucumber, spring onion, cherry tomatoes and creamy dill mustard sauce filling. This dish didn't reach the success amongst the other bloggers, but I liked the flavor of it. Filling could be more thick I would say, but salmon and variety lovers will appreciate this pizza a lot.


Ryžių pudingas su migdolų pienu ir ananasais bei goji uogomis teisingai užbaigė vakarą. Vis labiau populiarėjanti sveiko maisto banga neaplenkia ir desertų. Džiugi žinia ta, jog tai ne tik sveikesnė, bet ir skani deserto versija. Puodelis cappuccino ir aš soti bei laiminga lauke nejaučiu jokio šalčio. Sutapimas? Ne, tai su meile pagaminto maisto poveikis!

*********

Vanilla flavored almond milk rice pudding with pineapple and goji berries ended our dinner in a right way. It is very nice to know that this is not only healthier, but also delicious sweet option for dessert. A cup of cappuccino and I felt so happily full that I didn't even feel any coldness outside. Coincidence? No, it is the effect of food prepared with love!


Vapiano Vilnius
PC Europa, Ia.

Follow me on: Facebook and Instagram