2017 m. sausio 25 d., trečiadienis

Au-revoir, Bruxelles. Belgium diary. Part III

Skubėti lėtai. Toks būtų mano patarimas norintiems keliauti. Naujam miestui pažinti ir įsisamoninti neužteks poros dienų ir sužymėtų "varnelių" turistinių objektų sąraše. 
Atidarius langą įkvėpti auštančios dienos oro, neskubant mėgautis kava, pakelti galvą į viršų ir pastebėti, kokiomis spalvomis šį rytą nusidažė dangus... Visa tai vadinu tikros atradimų kelionės pradžia.

*********

To hasten slowly. This would be my advice for those who want to travel. If you really desire to discover new city, a couple of days is not enough. To see all touristic places is also not enough. 
But to breath in the fresh air of new morning, to enjoy your coffee, to look up to the sky and see what colors you see there this morning... This is what I call the beginning of the day full of new discoveries. 


Briuselyje lankiausi šventiniu laikotarpiu, todėl visas miestas dar spindėjo gražiausių metų švenčių šviesomis. Nuotraukoje viršuje - neišdildomą įspūdį palikusi Grand Place (Didžioji aikštė).

*********

I visited Brussels during the Christmas time. That's why all city was full of these magical Christmas lights. Here in the picture you can see the Grand Place of Brussels. The architecture of it just blew my mind..


Mano nuomone, rytai, vadinami "atostogų rytais" tuomet, kai tik atsikėlusi sugalvoju, ką valgysiu šiandien. Kartu su drauge eksperimentavome - karštų sumuštinių ant žydiško riestainio (bagel), gardinto džiovintais pomidorais idėja kilo spontaniškai. Kažkur girdėjau, jog neplanuoti sprendimai būna patys sėkmingiausi? Tikra tiesa. Kitą rytą ir vėl norėjome pakartoti, bet dar truputį paeksperimentavome ant viršaus "patupdydamos" minkštai virtą kiaušinį. Tobula pusryčių kombinacija. 

*********

When it's holiday, I love to experiment with my breakfast. This time me and my friend decided to make some hot sandwiches using bagels with sun-dried tomatoes. Next morning we were craving for something similar. So we decided to improve our bagel sandwiches by putting a poached egg on the top of the bagel. It was just perfect. I swear.


Prisiminimai iš Prancūzijos. Šį kartą, dar niekada anksčiau neragautas prancuziškų kepinių "Paul" kepyklėlės macaron/Memories from France. Have never tasted this huge macaron from "Paul"" bakery.


Briuselio įsimintiniausieji. II dalis:

•Belgiški vafliai. Taip taip, ir vėl apie juos - savo pamėgtą Lježo (Liège) vaflį ragavau pagardintą dosniu kiekiu priedų: baltuoju šokoladu, bananais ir tradiciniu belgiškų sausainių kremu "Speculos". Pripažinsiu, iš pradžių toks valgis man atrodė tikras iššūkis, bet vaflių politika Belgijoje labai paprasta - valgai ir alpsti iš laimės.
•Grand Place. Nors Briuselyje gausu įsimintinos architektūros pastatų, vis dėlto, Didžioji aikštė buvo vieta, atėmusi žadą.
Sablon. Mielas, jaukus ir gyvybingas Briuselio rajonas, įsikūręs visai arti miesto centro. Jeigu kada nors tektų pagyventi Belgijos sostinėje - namų dairyčiausi būtent Sablon rajone.
Foie gras. Naujųjų metų išvakarėse valgiau skaniausią ančių kepenėlių paštetą savo gyvenime. Tą ypatingai skanų "foie gras" įsigijome paprasčiausiame prekybos centre, tačiau jo purumas ir sviestiškumas privertė užsimerkti kaskart jo paragavus.

O pasimėgavus paskutiniaisias ryto raguoliais, ateina atostogų pabaiga - bandai dar paskutinį... ir dar paskutinį kartą nuryti tą nakties oro gurkšnį, uždarai langus, užgesini šviesas ir nė nenutuoki, kurį rytą gyvenimas ir vėl nudžiugins nuostabiomis kelionių patirtimis. 

*********

Brussels discoveries. Part II:

•Belgian waffles. Yes, I'm talking about them again. At the end of my trip I tried my beloved Liège waffle with a generous amount of toppings: bananas, white chocolate and traditional Belgian creme - "Speculos". At first I thought that this is a bit "insane" combination, but here in Belgium the system of waffles is very simple: you just eat it and you're instantly somewhere in heaven.
Grand Place. Even though I saw so many impressive buildings here, the Grand Place became that view which is "never enough".
Sablon. Very cozy and lovely area of Brussels, close to the city center and full of young people. In my opinion, a perfect area to live in.
Foie gras. We ate the best foie gras in our lives while having a New Year dinner. Literally. We bought it from a simple supermarket, but it was so rich in taste, so buttery and fluffy, that I just wanted to close my eyes every time I was eating it.

And after tasting the last morning croissants, the end of the holiday comes. Then you try to breath in that fresh air of the night again and again... close the window, turn off the light and simply can not imagine when the next morning full of new traveling adventures will come.

Follow my blog on: Facebook and Instagram